INDEX PAGE BANNER COVID

Primăria municipiului Galați informează că începând de vineri, 1 mai 2020, se vor asigura 83 de autobuze în toate cele șase intervale ale programului de transport în comun.

Orele de plecare de la capetele de traseu precum și timpii intermediari din stații se vor putea consulta atât la punctele de vânzare ale legitimațiilor de călătorie, cât și pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb S,A. 

Măsura vine ca urmare a Ordonanței militare nr. 10 prin care s-a reglementat circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani.
Reamintim că din data de 6 aprilie, în intervalele orare 05.30 - 08.30, 10.30 - 13.30 și 15.30 - 18.30, transportul public local de călători este asigurat cu 83 de autobuze (programul pentru weekend), iar în intervalele orare 08.30-10.30, 13.30-15.30 și 18.30-22.30, cu 44 de autobuze.

Ca urmare a noilor reglementări precizate prin Ordonanţa Militară nr 10 din 27.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19, Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA aduce la cunoştinţa publicului larg faptul că începând cu data de 28.04.2020 a instituit următoarele măsuri:

  • În intervalul orar 7,00-11,00 se va facilita şi se va asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 ani în pieţele gălăţene
  • În pieţele agroalimentare va fi limitat accesul persoanelor la un număr maxim de 20 de persoane în acelaşi timp;

 Insistăm asupra respectării de către populaţie a măsurilor de protecţie impuse la nivel naţional şi anume: dezinfectarea mâinilor cu soluţie la intrarea în spaţii, păstrarea unei distanțe de 1,5 mp de alte persoane, evitarea contactului direct cu alte persoane, evitarea formării oricărui grup de persoane, utilizarea foliilor pentru acoperirea legumelor şi fructelor.

Pe toată perioada stării de urgenţă , solicitările chiriaşilor / colaboratorilor Administraţiei Pieţelor Agroalimentare vor fi depuse în format letric la cutia poştală de la sediul societăţii sau prin poştă electronică (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Rugăm utilizatorii pieţelor să se informeze despre activitatea şi măsurile adoptate de către Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA accesând site-ul www. piete-galati.ro sau pagina de Facebook a societăţii.

Primăria municipiului Galați informează că un aparat de analiză a anticorpilor, pe baza căruia se poate detecta infecția cu noul coronavirus, a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Apostol Ioan" Galați.

Cu ajutorul aparatului, care a costat 150.000 de lei și a fost achiziționat cu bani de la bugetul local, se pot procesa în maximum o oră un număr de cinci teste. 

La Spitalul pentru Copii va ajunge, până la începutul lunii mai, și aparatul real time PCR pentru testare antigen COVID-19.

Primăria municipiului Galați a alocat până acum fonduri de aproximativ 10 milioane de lei în lupta împotriva COVID-19.

 

Primăria municipiului Galați va oferi persoanelor aflate în centrele de carantină, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, pe lângă pachetele zilnice cu alimente, ouă roșii și cozonac.

Pachetele vor fi distribuite sâmbătă, 18 aprilie, tuturor celor aflați în carantină.

Primăria municipiului Galați asigură în momentul de față trei mese, zilnic, pentru aproximativ 400 de persoane aflate în carantină. 

Patru persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galați au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre doi bătrâni și doi salariați, care au fost spitalizați. Imediat s-au aplicate măsurile de carantinare pentru toți cei 139 de beneficiari și cei 67 de angajați ai căminului. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a cerut Instituției Prefectului – județul Galați și Direcției de Sănătate Publică Galați testarea cât mai rapidă a tuturor celor aflați în acest cămin, astfel încât situația să poată fi gestionată eficient și să se evite pe cât posibil răspândirea bolii.
 
Deși s-au luat măsuri de protejare a părinților și bunicilor aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, acest dușman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns și aici. Și asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistență medicală și nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriți. Solicit DSP să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât și persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situația să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat. Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunț pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil pentru părinții și bunicii noștri”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.