INDEX PAGE BANNER COVID

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat joi, 26 martie 2020, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgență de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achiziția a 14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienților în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale și dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență (ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container și echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc).

Totodată, Ionuț Pucheanu a anunțat că a hotărât să-și doneze salariul pe luna în curs. ”Am decis să donez salariul pe luna în curs și sper ca toți colegii îmi vor urma exemplul. Banii vor ajunge la spitale pentru achiziția materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galați.

”Îi rog încă o dată pe gălățeni să se informeze din surse sigure, să respecte toate măsurile dispuse și regulile de igienă, astfel încât să trecem cu toții cu bine peste această perioadă”, a mai afirmat primarul Ionuț Pucheanu.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați